سایت دانشگاه | 28 مرداد 1404
logo

مرکز تحقیقات چاقی و عادات غذایی

دانشگاه علوم پزشکی تهران

  • تاریخ انتشار : 1404/04/24 - 07:18
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 30
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

اثرات ضد چاقی پست‌بیوتیک‌ها: مروری سیستماتیک بر مطالعات پیش‌بالینی و بالینی

پست‌بیوتیک‌ها: راهکاری نوین و ایمن برای کاهش چاقی و بهبود ترکیب بدن

پست بیوتیک

با توجه به شیوع رو به رشد چاقی و محدودیت‌های درمان‌های فعلی، این پژوهش با مرور نظام‌مند شواهد انسانی و حیوانی، نقش پست‌بیوتیک‌ها را به عنوان رویکردی نوین، ایمن و کم‌عارضه در کاهش چاقی و بهبود ترکیب بدن بررسی می‌کند؛ موضوعی که پیش‌تر کمتر به‌صورت جامع و نظام‌مند ارزیابی شده است.

این پژوهش که حاصل همکاری مشترک محققین و اعضای هیات علمی مرکز تحقیقات چاقی و عادات غذایی و مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد نشان داد پست‌بیوتیک‌ها، که ترکیبات غیرزنده تولیدشده توسط باکتری‌های مفید روده هستند، می‌توانند به کاهش وزن، کاهش چربی بدن و بهبود شاخص‌های سلامتی مانند دور کمر و قند خون کمک کنند. مصرف این ترکیبات نسبت به پروبیوتیک‌ها یا باکتریهای زنده ایمن‌تر است و عوارض کمتری دارد. با این حال، برای اطمینان از اثربخشی آن‌ها، انجام مطالعات انسانی بیشتر لازم است.

 

نتایج این پژوهش می‌تواند در توسعه مکمل‌های غذایی و دارویی مبتنی بر پست‌بیوتیک‌ها برای پیشگیری و درمان چاقی و بهبود ترکیب بدن مورد استفاده قرار گیرد. همچنین این یافته‌ها می‌تواند راهنمایی برای پزشکان، متخصصان تغذیه و سیاست‌گذاران سلامت جهت ارائه توصیه‌های جدید و طراحی برنامه‌های مداخله‌ای باشد. صنایع غذایی و دارویی نیز می‌توانند بر اساس این شواهد، محصولات نوآورانه و ایمن‌تری برای مدیریت چاقی و بهبود سلامت متابولیک تولید کنند.

 

لینک مقاله حاصل از این طرح جهت مطالعه بیشتر:

The anti-obesity effects of postbiotics: A systematic review of pre-clinical and clinical studies

 

 

 

 

  • کد خبر : 300926
کبری گرگانی فیروزجاه
تهیه کننده:

کبری گرگانی فیروزجاه

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه