اثرات ضد چاقی پستبیوتیکها مروری سیستماتیک بر مطالعات پیشبالینی و بالینی
این مطالعه به منظور بررسی سیستماتیک تأثیر انواع مختلف پستبیوتیکها بر چاقی طراحی شده است.

چاقی به یکی از دغدغههای بزرگ بهداشت عمومی در سطح جهانی تبدیل شده است، و مطالعات زیادی هر روز در این زمینه انجام میشود. پسوبیوتیکها که اصطلاحی نسبتاً جدید هستند، تأثیرات خاصی بر چاقی دارند که هنوز شواهد کافی در مورد آنها وجود ندارد. هدف این مطالعه، بررسی سیستماتیک اثر انواع مختلف پسوبیوتیکها بر چاقی بود.
برای این منظور، جستجوی سیستماتیک در پایگاههای داده معتبر شامل PubMed، SCOPUS و Web of Science تا آگوست ۲۰۲۳ انجام شد. تنها مطالعات مداخلهای انسانی و حیوانی که اثر پسوبیوتیکها را بر چاقی و عوامل مرتبط با آن بررسی کرده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. در نهایت، ۴۹ مطالعه (۹ مطالعه انسانی و ۴۰ مطالعه حیوانی) برای تجزیه و تحلیل انتخاب شدند.
پسوبیوتیکها، از جمله اسیدهای چرب کوتاه زنجیرهای و باکتریهای کشتهشده (غیرفعالشده)، بیشترین استفاده را در این مطالعات داشتند. در آزمایشهای بالینی انسانی، پسوبیوتیکهای مختلفی از جمله لاکتوباسیلوس آمیلوروروس (CP1563) و بیفیدوباکتریوم آنیملیس (CECT 8145) به صورت خوراکی مصرف شده و نتایج مثبتی در بهبود ترکیب بدن و شاخصهای انسانشناسی نشان دادند. در آزمایشهای حیوانی، انواع دیگر پسوبیوتیکها از جمله مورامیل دیپپتید، عصارههای بدون سلول، یورولیتین A&B و پروتئینهای لایه سطحی مورد ارزیابی قرار گرفتند که اثرات ضدچاقی آنها تایید شد.
نتیجهگیری: پسوبیوتیکها به نظر میرسد مداخلهای ایمن باشند و نتایج نشاندهنده کاهش چاقی و افزایش مصرف انرژی است. با این حال، نیاز به مطالعات با کیفیت بالا برای ارزیابی بیشتر این موضوع وجود دارد.
ارسال نظر