رمضان و تناسب اندام
روزه داری در ایام مبارک ماه رمضان فواید روحی- روانی و تأثیرات جسمانی مثبتی را در پی دارد اما بدون شک این فواید بدون رعایت اصول بهداشتی و سلامت جسمی به دست نمی آید. رعایت یک رژیم غذایی متنوع و متعادل توسط روزه داران از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است تا بتوانند آمادگی لازم جهت بهره گیری هر چه بیشتر از برکات معنوی و مناجات با پروردگار را به نحو بسیار مطلوب به انجام برسانند.
بازتوانی قلبی یکی از شاخه های مهم پزشکی ورزشی است
ازتوانی قلب انجام فعالیتهای بدنی سفارش شده را با تعدیل ریسک فاکتورهای کرونر توام میکند در بیمارانی که بیماری قلبی شناخته شده دارند . اهداف بازتوانی قلب ، بهبود بخشیدن به توانایی عملی ، تسکین دادن یا کاهش دادن علایم وابسته به فعالیت ، کاهش ناتوانی ، و مشخص کردن و مورتالیته بعلت بیماری قلبی – عروقی است .
بهترین زمان برای مصرف میوه
همانطور که می دانیم، میوه ها جزء مواد غذایی بسیار مغذی هستند و برای سلامتی انسان مزایای بسیاری دارند، به طوری که به یک بخش ضروری در رژیم غذایی روزمره ما تبدیل شده اند. میوه ها سرشار از فیبر، ویتامین ها (به خصوص ویتامین C و فولات)، مواد معدنی (به خصوص پتاسیم) و مهم تر از همه فیتوکمیکال ها با خاصیت آنتی اکسیدانی هستند که می توان به عنوان یک ابزار برای سم زدایی به شمار آیند. مصرف 3 سروینگ میوه در روز می تواند بدن را از سموم پاک کند و به فرآیند هضم دستگاه گوارش نیز کمک کند. امروزه، بیشتر مردم عادت به خوردن میوه پس از وعده غذایی خود کرده اند.
چاقی و بیماری های دستگاه گوارش
یماری رفلاکس معدی- مری (GERD) یکی از شایعترین بیماری های قرن حاضر می باشد. این بیماری به عنوان یک رفلکس غیر طبیعی محتویات معده به مری حداقل یک بار در هفته تعریف شده است که با نشانه های سوزش سر دل، ترش کردن و برگشت محتویات معده به مری تشخیص داده می شود. این بیماری در صورت عدم درمان می تواند منجر به ضایعات مری از جمله ازوفاژیت زخمی، مری بارت و در نهایت آدنوکارسینومای مری گردد.
ارتباط میان مصرف لبنیات و سندرم متابولیک
شیوع اضافه وزن و چاقی به شدت رو به افزایش بوده و قویاً با ریسک فاکتورهای بیماری های قلبی از جمله افزایش فشار و قند خون و همچنین دیس لیپیدمی در ارتباط است.
عادات غذایی مناسب برای مادران در دوران شیردهی
کم کردن وزن پس از زایمان شاید مهمترین موضوعی باشد که ذهن مادران را به خود مشغول کند. اما در این میان موضوع بسیار مهمتری وجود دارد که نباید آن را نادیده گرفت و آن عادت های غذایی مناسبی هستند که بتوانند در عین سالم بودن، انرژی مورد نیاز شما و شیرخوارتان را تامین کنند. بطور معمول خوردن غذاهای سالم در طول روز انرژی شما را تامین خواهند کرد. اما توجه داشته باشید اگر شما تغذیه مناسبی را برای دریافت مواد مغذی مورد نیاز خود و شیرخوارتان در نظر نگیرید، کودک شما از مواد مغذی ذخیره شده در بدن شما استفاده خواهد کرد. بنابراین باید مطمئن شوید که با یک عادت غذایی مناسب مواد مغذی مورد نیاز خود و کودکتان را دریافت کرده و هر دو از سلامت تغذیه ای بهره مند شوید. در ادامه چند ماده غذایی سالم را به شما معرفی خواهیم کرد.
چاقی خطر پره اکلامپسی در زنان باردار را افزایش می دهد
زن بالا، مشخصا خطر پره اکلامپسی در زنان باردار افزایش می دهد. زایمان سخت و زایمان نوزادان بزرگتر از حد طبیعی از عوارض شایع برای زنان مبتلا به اضافه وزن و چاقی می باشند.
ارتباط میان استرس والدین و چاقی کودکان
والدینی که استرس های چندگانه ای را تجربه می کنند، زمان کمتری را با فرزندان خود گذرانده و همچنین کمتر از از راهکارهای مؤثر ارتباطی میان والدین و فرزند استفاده می نمایند. نتایج مطالعات همچنینی نشان می دهد که والدین کودکان چاق نه تنها از نظر سلامت فیزیکی و روانی در شرایط خوبی قرار ندارند، بلکه کمتر فرزندان خود را به داشتن فعالیت فیزیکی تشویق می نمایند. همچنین نشان داده شده است که این کودکان از غذاهای آماده به میزان بیشتر و از میوه جات و سبزیجات در مقادیر کمتر مصرف کرده و فعالیت بدنی کمتری دارند.
آسم و چاقی
چاقی به عنوان یک عامل خطر در ایجاد و پیشرفت این بیماری، می تواند به روش های مختلف بر روی بیماری آسم تاثیر گذارد، از جمله: بیش از 50 مطالعات مقطعی و یا مورد و شاهدی منتشر شده است که نشان می دهد چاقی خطر ابتلا به آسم را در بزرگسالان افزایش می دهد. در برخی از مطالعات نشان داده شده است که کاهش وزن ناشی از رژیم غذایی و جراحی باعث بهبود عملکرد ریه و کاهش علائم بیماری در افراد مبتلا به آسم گزارش شده است.
خواب و چاقی
به عنوان مثال نتایج یک مطالعه انجام شده در بریتانیا که بیش از 8000 کودک را از لحظه تولد پایش کرده بودند، نشان داد که کودکانی که در سن 3 سالگی در طول شب کمتر از 5/10 ساعت می خوابند در مقایسه با آنهایی که بیش از 12 ساعت خواب شبانه دارند به میزان 45% بیشتر در معرض چاق شدن در سن 7 سالگی هستند(6).