سایت دانشگاه | 20 شهریور 1404
logo

مرکز تحقیقات چاقی و عادات غذایی

دانشگاه علوم پزشکی تهران

لیست اخبار صفحه :10
ارتباط بین مصرف زردچوبه و چاقی

ارتباط بین مصرف زردچوبه و چاقی

زردچوبه با نام علمی curcuma longa که در طب سنتی از دیرباز دارای جایگاه ویژه ای می باشد متعلق به خانواده زنجبیل است. مطالعات گسترده نشان داده است که چاقی عامل خطر مهمی برای بیماری های مختلف از جمله بیماری قلبی عروقی، سکته مغزی، دیابت نوع 2، فشار خون بالا، آرتروز و برخی از انواع تومورها می باشد. کورکومین باعث افزایش بیان آدیپونکتین (مهم ترین عامل ضد التهابی ترشح شده توسط سلول های چربی) و همچنین تاخیر در تمایز سلول های چربی شود.

افزایش مصرف نمک و ریسک چاقی

افزایش مصرف نمک و ریسک چاقی

اگرچه نتایج برخی مطالعات ضد و نقیض است اما تعداد زیادی از پژوهش ها از ارتباط میان افزایش مصرف نوشیدنی های شیرین شده و چاقی کودکان حمایت می کنند. به طور خلاصه می توان گفت از آنجایی که میزان نمک مصرفی به عنوان یکی از عوامل تعیین کننده ی مایعات دریافتی به شمار می رود، یک رژیم حاوی نمک فراوان می تواند منجر به افزایش مصرف این نوشیدنی ها و در نتیجه افزایش چاقی شود؛ بنابراین بهتر است والدین کودکان را به مصرف آب و محدود نمودن نوشیدنی های قند دار تشویق نمایند.

مواد غذایی موثر بر کنترل وزن

مواد غذایی موثر بر کنترل وزن

در مطالعه ای که در دانشکده بهداشت دانشگاه هاروارد در مورد رژیم غذایی و تغییر شیوه زندگی انجام شد، نشان داد که افرادی که مصرف غلات کامل، میوه کامل (نه آب میوه) و سبزیجات خود را افزایش می دهند، به ترتیب 4/0، 5/0 و 2/0 پوند کاهش وزن داشته اند. همچنین برخی دیگر مطالعات انجام شده در کودکان و بزرگسالان نیز نشان داده اند که کاهش مصرف نوشیدنی های شیرین می تواند منجر به کاهش وزن شود.

درشت مغذی الگوهای غذایی و کنترل وزن

درشت مغذی الگوهای غذایی و کنترل وزن

اما در این میان سوالاتی پیش می آید: کالری به دست آمده از کدام دسته از درشت مغذی ها (چربی ، پروتئین یا کربوهیدرات) باشد؟ می بایست رژیم غذایی مخصوصی را دنبال کرد؟ مانند رژیم غذایی مدیترانه ای و یا رژیم غذایی " Twinkie " و همچنین در مورد زمان و مکان مصرف مواد غذایی، مانند آیا مصرف صبحانه به کنترل وزن کمک می کند و یا مصرف غذاهای آماده منجر به افزایش وزن می شود.

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه