08 مهر 1403
logo

مرکز تحقیقات چاقی و عادات غذایی

دانشگاه علوم پزشکی تهران

لیست اخبار صفحه :3
 نکات تغذیه ای برای کاهش تشنگی در ماه رمضان

نکات تغذیه ای برای کاهش تشنگی در ماه رمضان

مصرف سالاد‏، سبزی‌ها‏، میوه‌ها و غلات سبوس‌دار در وعده سحری، تشنگی و گرسنگی را به تاخیر می‌‌اندازد. این مواد غذایی سرشار از فیبر هستند و بتدریج جذب بدن می‌‌شوند، بنابراین از یکسو مواد غذایی با سرعت آرامتری مسیر دستگاه گوارش را طی می‌‌کند و از طرف دیگر به نگهداری آب در بدن کمک می‌‌شود.

رژیم غذایی برای آلودگی هوا

رژیم غذایی برای آلودگی هوا

در این روزها هوای تهران آلوده است. مدارس تعطیل است و توصیه می‌شود کودکان، افراد مسن و مبتلایان به بیماری‌های قلبی و ریوی در این ایام از رفت و آمد در شهر تا حد امکان خودداری کنند». اینها عباراتی است که هر چند ماه یکبار از طریق رسانه‌های عمومی پخش شده و به اطلاع پایتخت‌نشینان و شهرهای بزرگ می‌رسد. آلودگی هوا در کلان شهرها و پایتخت‌های صنعتی پدیده‌ای است که تنها به فصل‌های سرد سال و وارونگی دما محدود نمی‌شود به طوری که امسال در فصل تابستان نیز شاهد چندین مورد آلودگی هوای تهران بودیم. البته باید گفت در سایر روزهای سال که هوای تهران و سایر شهرها مانند اصفهان و غیره آلوده اعلام نمی‌شود بدین معنا نیست که هوا پاک و تمیز است و می‌توانید از استنشاق آن لذت برد، بلکه بدین معناست که میزان آلاینده‌های هوا به حد بحرانی نرسیده است.

چاقـی

چاقـی

ین روزها شاهد آن هستیم که هر روز تعداد بیشتری از افراد به دنبال درمان کمردرد و یا مراجعه به متخصصان کاریوپراکتیک هستند. محققان نشان داده‌اند که اضافه وزن و چاقی می‌تواند سبب افزایش احتمال بروز کمردرد شود. اضافه وزن و چاقی از راه‌های متعددی می‌تواند روی کمردرد تاثیر بگذارد. نخست این که چاقی باعث افزایش فشار فیزیکی روی مهره‌های ستون فقرات می‌شود.

نقش میکروفلور

نقش میکروفلور

چاقی و عوارض مرتبط با آن اثرات مهمی بر وضعیت سلامت جامعه می گذارند و عوارض اقتصادی-اجتماعی زیادی در پی دارند. شواهد موجود حاکی از آن می باشد که میکروفلور دستگاه گوارش نقش مهمی در تنظیم تعادل انرژی بدن و کنترل وزن و بیماریهای متابولیک مرتبط با چاقی دارد.

اصول تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان

اصول تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان

رژیم غذایی در طول ماه مبارک رمضان باید به گونه ای باشد که وزن بدن را ثابت نگه دارد اما برای افراد دچار اضافه وزن، فرصت مناسبی جهت تعدیل وزن به شمار می رود. در این ماه، مصرف 3 وعده غذایی اصلی شامل سحری، افطار و شام توصیه می شود که در زیر به اختصار به آنها اشاره می شود:

رمضان و تناسب اندام

رمضان و تناسب اندام

روزه داری در ایام مبارک ماه رمضان فواید روحی- روانی و تأثیرات جسمانی مثبتی را در پی دارد اما بدون شک این فواید بدون رعایت اصول بهداشتی و سلامت جسمی به دست نمی آید. رعایت یک رژیم غذایی متنوع و متعادل توسط روزه داران از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است تا بتوانند آمادگی لازم جهت بهره گیری هر چه بیشتر از برکات معنوی و مناجات با پروردگار را به نحو بسیار مطلوب به انجام برسانند.

بازتوانی قلبی یکی از شاخه های مهم پزشکی ورزشی است

بازتوانی قلبی یکی از شاخه های مهم پزشکی ورزشی است

ازتوانی قلب انجام فعالیتهای بدنی سفارش شده را با تعدیل ریسک فاکتورهای کرونر توام میکند در بیمارانی که بیماری قلبی شناخته شده دارند . اهداف بازتوانی قلب ، بهبود بخشیدن به توانایی عملی ، تسکین دادن یا کاهش دادن علایم وابسته به فعالیت ، کاهش ناتوانی ، و مشخص کردن و مورتالیته بعلت بیماری قلبی – عروقی است .

بهترین زمان برای مصرف میوه

بهترین زمان برای مصرف میوه

همانطور که می دانیم، میوه ها جزء مواد غذایی بسیار مغذی هستند و برای سلامتی انسان مزایای بسیاری دارند، به طوری که به یک بخش ضروری در رژیم غذایی روزمره ما تبدیل شده اند. میوه ها سرشار از فیبر، ویتامین ها (به خصوص ویتامین C و فولات)، مواد معدنی (به خصوص پتاسیم) و مهم تر از همه فیتوکمیکال ها با خاصیت آنتی اکسیدانی هستند که می توان به عنوان یک ابزار برای سم زدایی به شمار آیند. مصرف 3 سروینگ میوه در روز می تواند بدن را از سموم پاک کند و به فرآیند هضم دستگاه گوارش نیز کمک کند. امروزه، بیشتر مردم عادت به خوردن میوه پس از وعده غذایی خود کرده اند.

چاقی و بیماری های دستگاه گوارش

چاقی و بیماری های دستگاه گوارش

یماری رفلاکس معدی- مری (GERD) یکی از شایعترین بیماری های قرن حاضر می باشد. این بیماری به عنوان یک رفلکس غیر طبیعی محتویات معده به مری حداقل یک بار در هفته تعریف شده است که با نشانه های سوزش سر دل، ترش کردن و برگشت محتویات معده به مری تشخیص داده می شود. این بیماری در صورت عدم درمان می تواند منجر به ضایعات مری از جمله ازوفاژیت زخمی، مری بارت و در نهایت آدنوکارسینومای مری گردد.

ارتباط میان مصرف لبنیات و سندرم متابولیک

ارتباط میان مصرف لبنیات و سندرم متابولیک

شیوع اضافه وزن و چاقی به شدت رو به افزایش بوده و قویاً با ریسک فاکتورهای بیماری های قلبی از جمله افزایش فشار و قند خون و همچنین دیس لیپیدمی در ارتباط است.